ВестиНајаве

19. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Звездаре

На сцени Позоришта „Пан театар“, 24. априла 2019. године одржано је Општинско такмичење у драмском стваралаштву – 19. Фестивал кратких драмских форми деце и младих Звездаре.

У категорији  основношколског узраста-млађи узраст , одељење III-1 (учитељица Славка Чичковић), са представом ,,Повратак мудрости“ освојило је ПРВУ НАГРАДУ и пласман на градско такмичење.

Цело одељење је учествовало у представи. Свако је имао своју улогу. Текст по ком су играли, написала је  Александра Елчић Челановић  и додељена јој је награда за текст. Представи је додељена и награда за сценографију,  јер су решења веома успела. Ученици су добили награду за колективну игру, за одлично одиграну поучну представу,  а  Драгана Мијатовић  (лик Соје), је добила награду за епизодну улогу. Награду је заслужила својом уверљивошћу и  природношћу .

 

Фестивал кратких драмских форми има дугу традицију у Београду и на Звездари, а циљ манифестације је да подстиче и афирмише драмско – сценски израз деце,  да развија таленат и дечју креативност,  да доприноси остваривању културне мисије школе као отворене институције за стваралаштво деце у слободном времену и доприноси развоју позоришне културе и уметности уопште.