ВестиНајаве

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Parent and pupils of primary school go hand in hand. Woman and girls with backpacks behind backs. Beginning of lessons. First day of fall.

Поштовани родитељи,

Захваљујемо Вам се што сте заинтересовани за упис детета у ОШ ,,Марија Бурсаћ’’.
Обавештавамо Вас да ће се ове школске године будући прваци уписивати према измењеној процедури. Имајући у виду ситуацију са коронавирусом, како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину.
До сада је највећи број родитеља био заинтересован за упис у школу подношењем пријаве преко Портала еУправа.

Од 28. маја на Порталу еУправа (euprava.gov.rs) биће омогућено електронско заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ. Можете се пријавити од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула 2020. године.

У случају да нисте у могућности да сами закажете електронски упис и тестирање, молимо Вас да се обратите овлашћеном лицу школе за помоћ на телефон: 011/3820314 или 064/6477188 радним даном од 8 до 15 часова.

ВАЖНА НАПОМЕНА! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа (извод из матичне књиге рођених, пријаву пребивалишта, уверење о завршеном припремном предшколском програму и лекарско уверење) јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања. У том случају понесите га у школу у заказаном термину за упис и тестирање.

Поштујући безбедносне мере донете ради спречавања ширења вируса КОВИД-19, молимо Вас да са дететом долазите искључиво у тачно одређеном термину који сте заказали, да строго пратите упутства запослених о кретању у школској згради, да са дететом у пратњи буде само један родитељ, да дете и родитељ имају прописану заштитну опрему (маске и рукавице). Уколико је дете болесно или има температуру, молимо Вас да га не доводите, већ да о томе благовремено обавестите школу и закажете нови термин.

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!
Школски психолог Драгана Младеновић