АктуелностиВести

Интерактивно предавање ,,Упознајте Данску“

Након наставе, ученици одељења IV3 и одељења VI1 учествовали су у интерактивној радионици ,,Упознајте Данску“. Посету су реализовале учитељица Јелена Југовић Јовановић и наставница географије Елизабета Јовановић, 15. јуна 2022. године.

Ђаци су научили занимљивости о најмањој држави Скандинавије, чије је порекло изгубљено у праисторији. Сазнали су о земљи из које потиче  Андерсен, писац неких од најлепших бајки за децу. Догађај је подржало  Министарство културе и информисања Републике Србије, а публици се обратио господин Станко Благојевић. Истакао је значај читања Андерсенових бајки за вођење исправног живота.  Лего коцке потичу из Данске и тога су се скоро сви присетили.  Знали су и како су настале. Открили су у каквој су вези скандинавске руне са Блутут технологијом и научили неке данске изразе. Ђаке је посебно одушевио податак да се парк Тиволи, који је био инспирација за Дизниленд, налази баш у Данској.

Предавање је било интерактивно, а кроз забавни квиз присутни су могли уочити да су малишани пуно научили о овој европској држави. Сви ученици су награђени торбицом са наградама, у Малој сали Дечјег културног центра у Београду. Посетили су и актуелну ликовну изложбу у овој установи културе.