АктуелностиВести

Изложба ликовних радова у Библиотеци „Бранко Миљковић“

У очима  посетилаца засветлуцала је нека неухватљива светлост док су посматрали изложбу изузетних дечјих радова у Библиотеци „Бранко Миљковић“. Аутори ликовних радова су полазници Ликовног студија „Креатополис арт студио“. Међу радовима тридесет изразито талентованих ученика, од предшколаца до гимназијалаца, нашле су се и ликовне креације наше две даровите ученице. То су: Ана Грбушић, ученица одељењаVI-2 и Јована Грбушић, ученица одељења III-3. Новогодишњу изложбу је припремила њихова менторка Јана Растегорац Вукомановић, академска сликарка.

На изложби су доминирали портрети, радови који су инспирисани историјом уметности, али и пејзажи, мртва природа и ликовни мотиви животиња. Посетиоци су могли да уживају у лепоти ликовних радова оловком, угљем и пастелама. Били су заступљени и акварели, слике акриликом на дасци и картону, макете грађевина које су инспирисане античком архитектуром, фигурице од глине, као и осликани  комади  текстила.

Изложба младих уметника је била отворена за посетиоце до 15. јануара 2021. године уз прописане епидемиолошке мере. Ни ове изазовне прилике и отежавајући услови нису спречили наше креативне ученице да се баве уметношћу. Хвала им што уочавају и негују лепоту кроз свој ликовни израз!

                                                                                     Јелена Југовић Јовановић