Настава

Књижевно такмичење ,,Читам, па шта“

Успешно је завршен циклус Књижевног такмичења ,,Читам, па шта”. У препуној Римској дворани Библиотеке града Београда уручене су награде ученицима који су у току ове школске године показали највише инвентивности у писању или цртању. Сви учесници су добили похвалнице за учешће у пројекту. Ања Костић, ученица одељења IV3, добила је похвалницу за успешно учешће на градском нивоу овог такмичења. Према пропозицијама, требало је да прочита и напише литерарне приказе четири књиге: ,,Мач кнеза Стефана“, Драгана Лакићевића, ,,Риба риби гризе реп“, Јасминке Петровић, ,,Џепне приче“, Игора Коларова, ,,Овако је то било“, Бранка Стевановића и ,,Очаране наочаре“, Светлане Велмар Јанковић.
Поред жирија, Биљане Петровић и Виолете Ђорђевић, библиотекарки Дечјег одељења Библиотеке града Београда, и ауторке пројекта Александрe Вићентијевић, библиотекарке Дечјег одељења “Растко”, свим окупљенима обратио се и писац Урош Петровић. Одржао је извандредну радионицу, у којој је подстакао ђаке на размишљање и инвентиност.
Овом догађају присуствовала је и Јована Грбушић, ученица одељења IV3, која је након радионице засвирала на клавиру и изазвала пажњу окупљених. Урош Петровић је поручио ђацима, родитељима и наставницима да су истраживања у Немачкој показала да ученици који радо читају, показују већа постигнућа у настави свих предмета. Зато, читајмо! Честитамо Ањи на сјајном успеху, Јовани и њиховој учитељици Јелени Југовић Јовановић.
,,Уживала сам читајући све четири књиге, а књигу ,,Џепне приче“ сам прочитала у једном даху“, закључила је Ања Костић. У борби против кича и шунда боримо се литературом и музиком.

*Две фотографије су преузете са сајта Библиотеке града Београда.