АктуелностиВести

Мала акција великог срца – уређење школског дворишта у ОШ „Марија Бурсаћ“

У суботу, 29. октобра са почетком у 14 часова одржана је радна акција уређења школског дворишта у ОШ  „Марија Бурсаћ“. Акцију су организовали родитељи I/1 одељења, у сарадњи са домаром и директорком школе.

Током акције потпуно је окошен травњак и исечено дивље растиње које је никло у делу на трибинама спортског терена. Такође је покупљено смеће, коме није место у школском дворишту.

Акцији су присуствовала и деца, која су је одушевљено прихватила и уживала у игри и раду на октобарском сунцу.

Планирано је да ова акција буде само увод у другу фазу: садњу четинара и украсног биља, коју ћемо покушати током новембра, у сарадњи са Шумарским факултетом, и постављање корпи за отпатке. Тада ће бити организован и мали културно-уметнички програм за децу и биће позвани медији.

Трећа фаза уређења дворишта подразумева и изградњу пешачке стазе која пролази око школе, коју родитељи виде као велики проблем, као и постављање клупа и мобилијара. Постоји и стара идеја да се трибине око терена уреде и тако школско двориште заиста добије ново рухо. За трећу фазу нам је потребна сагласност и помоћ локалне самоуправе.

На овим акцијама ће се настојати током наредних месеци и надамо се да ћемо кроз сарадњу између родитеља, локалне самоуправе и школе успети да остваримо највећи део планираног.

Ова мала, али и слатка школа, налази се на једној од најлепших локација у граду, на врху брда, окружена шумом и спортским тереном. Остаје нам да пробамо да  је заједничким снагама уредимо.

Од нас зависи каква нам је школа и какво нам је школско двориште. То је слика о нама.

Променимо је на боље. Одељење I/1 је кренуло.  Видимо се у следећој акцији.

 

Срђан Цветковић

Родитељ Барбаре Цветковић, Одељење I/1