ВестиНастава

Награде и похвале на Петом литерарном конкурсу кратких форми ,,Игра је…“

Манифестација ,,Радост Европе“ одржава се већ педесет четири године. Наша школа је деценијама учествовала у различитим програмима ове међународне манифестације и имала успехе. ,,Радост Европе“ датира  још од 1969. године и данас је синоним за неговање космополитског духа деце и младих.

Ове године, друго место на Петом  литерарном конкурсу ,,Игра је“ освојио је Марко Грбушић, ученик одељења II3, за афоризам. Похвале за афоризам су добили: Јован Радосављевић, Елена Жикић, Теодора Гајић и Ива Милошевић, ученици одељења II3. Њихов ментор је Јелена Југовић Јовановић. Конкурс је организовао Дечји културни центар Београд, a награде су додељене 19. 10. 2023. године. Том приликом, уредница Весна Крњаић Митровић посебно је похвалила ОШ ,,Марија Бурсаћ“, одељење II3 и њихову менторку Јелену Југовић Јовановић за активно учешће на великом броју конкурса и за успешан одзив целог одељења. Кроз овај вид стваралаштва:

* ученици богате речник,

* развијају радозналост и инспирацију,

* појачава се мотивација ученика,

* уче да сажето искажу своје мисли и да их представе у јавности,

* уче се јавном наступу и размени идеја.

Наши ђаци су одлично наступали и представили своју школу. Награђени су књигама и дипломама, а радови су објављени у електронској збирци.

Сусрет деце Европе остварује годинама свој циљ: разумевање другог и другачијег, другарство кроз песму, игру, фолклор и стваралаштво. Овогодишњи слоган гласио је: ,,Тачно испод звезда!“ Честитамо ученицима одељења II3 и учитељици Јелени Југовић Јовановић на овом великом успеху!

*Неке фотографије су преузете са сајта ДКЦБ-а.

 

Друго место

 

ИГРА ЈЕ…

 

Игра је слога,

љубав је слога…

Игра је љубав.

Марко Грбушић, II3

 

Похвале

 

Игра није победа,

игра није трка…

Игра је радост са другом.

За мене је то фудбал.

Јован Радосављевић, II3

 

ИГРА ЈЕ…

 

Кад играмо школице,

кад мењамо сличице,

играмо жмурке или

можда јурке.

Елена Жикић, II3

 

У правој игри друг и другарица остану другови и после свађе.

Теодора Гајић, II3

 

Играм се у природи, цвећу и парку.

Лептир на ружу слеће.

И то је игра.

 Ива Милошевић, II3