ВестиНастава

Наградни конкурс „Мој љубимац“

Дечји културни центар Београд, у сарадњи са ЈКП „Ветерина Београд”, организовао је пети по реду литерарни конкурс за децу и младе под називом „Мој љубимац”, на који је пристигло седамсто песама деце из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Финске.  Међу награђеним ученицима су три ученика одељења III-3: Ања Костић (2. награда), Бобан Лекић (3. награда) и Александра Ристић (похвала). Њихов ментор је Јелена Југовић.

Додела награда, ревија љубимаца и програм за децу  одржани су 19. јуна 2021. године на платоу Дечјег културног центра Београд. Најлепше песме ученика, по мишљењу писца Слободана Станишића, награђене су овом приликом. Ученици су усхићено рецитовали своје поетске радове, а довели су и кућне љубимце на ову необичну ревију. У програму су учествовали: награђени млади песници  (победници литерарног конкурса), Леонтина, Пеђолино и дечји хор.

Ученици су кроз своје песме испољили велику љубав према животињама и показали да брига о кућном љубимцу подразумева одговорност, развија емпатију и доноси велику радост. Милена Пауновић, ученица одељења III-3, писала је о свом папагају и учествовала на Конкурсу, па и њена занимљива песма заслужује да буде објављена.

Песме ученика можете прочитати ОВДЕ.