АктуелностиВестиНајаве

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЛАГАГАЊУ ПРОБНОГ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

Драги осмаци,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја организоваће пробни завршни испит 22, 23, и 24. априла 2020. године за све ученике осмог разреда. Тестирање ће бити реализовано онлајн у складу са тренутним могућностима рада од куће (са уређаја који су доступни ученицима). Резултати теста се неће оцењивати, већ ће вам послужити  као смерница за даље учење и припрему за завршни испит, а предметним наставницима као основ за планирање припремне наставе. Веома је важно да сви  приступите тестирању, као и да тестове радите самостално!

Онлајн тест (први пробни завршни испит) за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs. Платформи ћете приступати користећи налоге за које су вам одељењске старешине доставиле корисничка имена и лозинке.

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено:

22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика

23. априла 2020. – тест из математике

24. априла 2020. – комбиновани тест

Сваки тест биће вам доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00), како бисте могли да му приступите у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.

Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који су вам проследиле одељењске старешине,  приступићете решавању тестова.

На почетку сваког теста бираћете језик на којем ћете радити тест.

Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када приступите тесту, морате и да га завршите  у року предвиђеном за рад. На почетку теста добићете обавештење о дужини трајања тестирања.

Повратну информацију о резултатима теста моћи ћете да видите након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ви ћете моћи да им приступите и анализирате их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.

Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.

 

СРЕЋНО!!!