ВестиНастава

Општинско такмичење за „Најраспеваније одељење“ и такмичење соло певача

Овогодишње дечје музичке свечаности почеле су 14. децембра у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ такмичењем  „Најраспеванијих одељења“, соло певача и малих вокалних састава. Такмичила су се три одељења из  основних школа на Звездари:  „Драгојло Дудић“, „Павле Савић“ и „Марија Бурсаћ“. Наступе је пратио стручни жири у саставу: Катарина Врачар, професорка флауте и Радмила Кнежевић, професорка виолончела и диригенткиња Дечјег хора Београдског певачког друштва. Жири је високо оценио наступе свих учесника и истакао стручан педагошки рад и ентузијазам учитеља и наставника музичке културе који су ученике припремали за наступ.

Ученици одељења 4/3 који су представљали нашу школу,  освојили су  друго место на овом такмичењу. Они су извели народну песму “Засп’о ми је драги на зеленој трави“ и песму из Белгије „Нек свуд љубав сја“- интонација: Гала Обрадовић, диригент: Андреј Смољановић, учитељица Весна Стојановић.

У категорији соло певачa, ученица Jелица Кнежевић 2/3, учитељица Јасмина Младеновић, освојила је прву награду и пласман на градски ниво такмичења у жанру Народна песма. Јелица је извела песму „Седам сати удара“.

Честитамо свим ученицима и њиховим учитељицама, а Јелици желимо пуно успеха на градском такмичењу!