АктуелностиВести

Радионица ,,Ја имам таленат“

 

Радост, игра, шала и једноставност су елементи који одликују детињство и одрастање. У складу са тим, ученици одељења II3 посетили су Дечју библиотеку ,,Чика Јова Змај“, у пратњи учитељице Јелене Југовић Јовановић и Марије Лазовић, ђачког родитеља. На основу признања и награда на литерарним конкурсима, позвани су да своја умећа прикажу.

У библиотеци су ученици учествовали у радионици ,,Ја имам таленат“ и исказали своја интересовања кроз: рецитовање, писање, певање, свирање, читање, играње, а посебно  причање шала, смишљање и извођење духовитих скечева. Учествовали су и у занимљивом квизу ,,Архи-прича“, који је водила библиотекарка Биљана Петровић. Концепт ,,Архи-прича“ осмишљен је према италијанском архитекти Федерику Бабини, који се труди да свет посматра из угла дечје визије и да даје своје виђење популарних бајки, трансформишући наративну структуру у визуелну. Заправо, његове куће личе на појмове и ликове познатих бајки, па су ученици откривали називе прича. На тај начин су развијали дивергентно и стваралачко мишљење, машту и сагледавање појава из различитих углова, као и естетски укус.

Захваљујемо на сарадњи Биљaни Петровић, библиотекарки Дечјег одељења Библиотеке града Београда и Марији Лазовић, ђачком родитељу. На измаку сунчаног октобра, ученици су заволели још једну библиотеку и разменили вршњачке идеје. У повратку ка шумовитој Звездари, могли су се чути коментари ђака: ,,Овај дан никада нећу заборавити!“ Заиста, био је то дан за памћење.

 

                                                          J.Југовић Јовановић