ВестиНастава

Резултати 8. Литерарног конкурса ,,Изокренуте приче и песме“

Дечји културни центар Београд организовао је 8. Литерарни конкурс ,,Изокренуте приче и песме“, поводом рођендана Бранка Ћопића.

Конкурс је посвећен Бранку Ћопићу, великом песнику и прозаисти. Ђаци су домишљато и луцидно писали, попут Ћопићевог духовитог стила. Овакве теме код ученика развијају: логичко и критичко мишљење, проницљивост, машту, духовитост… За ученике је био прави изазов одазвати се позиву Дечјег културног центра Београд. Посебно је био изазов писати у част Бранку Ћопићу и приближити се овом витезу приповедања, бар на трен.  Дата тема је постала више од приче, јер је пружила ђацима могућност праве игре речима и појмовима, као и  игре могућим и немогућим.

У категорији I и II разреда, друго место за поезију освојила је Мина Радовановић, ученица одељења I3.

Павле Лазовић, ученик одељења I3, освојио је похвалу за прозу.

Поред овог успеха, одељење I3 освојило је  и групну награду.

Честитамо одељењу I3 и учитељици Јелени Југовић Јовановић на сјајном успеху! Честитамо и свим учесницима овог занимљивог литерарног конкурса.

Свечана додела награда ће бити 31. јануара 2023. године. На конкурсу су учествовали ученици основних школа широм региона, а председник жирија је Слободан Станишић, истакнути писац за децу.