ВестиНастава

Свети Сава

 

,,Пријатељи моји, учење је радост и храна за душу. Идући кроз живот, човек ваља да гледа у векове и једнако тражи светлост у лепотама овога света“, говорио је Свети Сава у једном тренутку свога ходочашћа…

Мило нам је да смо овог осунчаног Савиндана, могли да се песмом и речима осврнемо на само неке од Савиних  врлина, племенитих мисли, дела и похода.

Путем Савиног ходочашћа су нас водили: Неда Накић 5/3,  Часлав Деврња 6/1 и Лазар Јанковић 6/2.

Песме  о Светом Сави су рецитовали: Петар Ширко 1/3, Лука Смољановић 2/3, Петар Гочић и Ђурђа Јанковић  4/3.

Стихове и мисли су говорили:  Вида Дакић и  Лука Манојковић 5/1, Соња Пајевић 5/2, Тамара Дедајић, Тара Аксентијевић, Теодора Терзић, Анђелија Милутиновић 5/3,  Димитрије Миљојковић  6/1, Искра Петровић  6/2 и  Илија Јовановић 7/2.

Пригодним нумерама, рецитал је оплеменио Школски хор, уз солисте: Лену Маринковић 2/3, Дуњу Шебек 3/3 и Луну Марков 3/2. Изведена је и ,,Песма о Светом Сави“, за коју је текст је написао Ненад Раденковић Јеро, а музику Биљана Белојица Павловић. Клавирска пратња, Јована Грбушић 6/3.

Велика захвалност родитељима наших ученика, Милошу Маринковићу и Владимиру Јеврићу, који су озвучили и снимили приредбу, омогућивши нам да се и надаље присећамо лепих тренутака.

Програм су приремиле наставница српског језика и књижевности Снежана Бабуновић и наставница музичке културе Милена Крстић.

 

Наставница музичке културе

Милена Крстић

 

Снимак са приредбе можете погледати на следећем линку:

https://1drv.ms/f/s!AizcWFObRLAIgpgulNwNT1s3ITHJIg