ВестиНастава

Завршни ревијални концерт пројекта „Звездара у песми”

У креативном пројекту ,,Звездара у песми – од инспирације до реализације“ учествовале су  две ученице наше школе. Завршни ревијални концерт пројекта, који реализује Удружење наставника музичке културе Србије, а чија реализација је суфинансирана средствима из буџета Градске општине Звездара, одржан је у петак, 25.11. 2022. године, у сали Месне заједнице „Липов лад”.

На концерт компонованих песама о Звездари позвани су ученици звездарских основних школа: „Марија Бурсаћ”, „Павле Савић”, „Драгојло Дудић”, „Вељко Дугошевић”, „Деспот Стефан Лазеревић”, „Јелена Ћетковић”, „Иван Горан Ковачић” и ученици Зуботехничке школе. Ђаци су певали песме под следећим насловима: „У Звездарској шуми”, „Идем Булеваром”, „На Звездари”, „У мом крају”, „Трамвајским шинама”.

Током реализације пројекта, Удружење наставника музичке културе Србије (УНМКС) и Општина Звездара упутили су позив звездарским основним и средњим школама да напишу стихове на задате теме о Звездари, а након тога су у Месној заједници „Липов лад” одржане радионице, на којима су ученици наведених школа и представници Удружења компоновали песме о Звездари, које ће бити изведене на завршном концерту.

Кроз овај пројекат, организатори су подстакли развој дечјег стваралаштва, афирмисали младе таленте, развијали љубав према непосредном окружењу и обогатили културно – уметнички живот Звездаре, а то је и циљ пројекта.

          Нева Дрљевић и Мила Красавчић, ученице одељења I3, учествовале су у овом јединственом пројекту, уз своју учитељицу Јелену Југовић Јовановић. Саставиле су неколико строфа и исказале љубав према Звездари, на којој одрастају. Браво за ђаке прваке!

 

Идем Булеваром

Док Булеваром својим идем,

чује се чаробна песма,

као бистра чесма.

Свако је у коло пош`о,

цео свет у звездани крај дош`о.

 

Да виде моју улицу и крај,

свој деци и мацама

прави је рај.

 

Ту игром растемо у добре људе

и дете учи да вољено буде.

 

Мила Красавчић, I3

ОШ ,,Марија Бурсаћ“, Београд, Звездара

Наставник: Јелена Југовић Јовановић

 

У мом крају

У мом крају

сви ме знају-

осмех не скидам.

 

У мом крају

куце знају

да певају са мном.

 

У мом крају

све се чује.

И кад птице певају

и дани заблистају.

 

У мом крају

деца се довикују.

Волим да се дружим!

 

Сад сам стигла

у круг пријатељства.

Кад чујем

птице и људе и куце,

ја знам да сам близу…

 

Волим кад нема

сметње никакве.

Тад знам

да сам код куће.

У мом крају-

најлепше ми је!

 

Нева Дрљевић, I3

ОШ ,,Марија Бурсаћ“, Београд, Звездара

Наставник: Јелена Југовић Јовановић