АктуелностиВести

Зелена учионица

На радост свих нас који школу доживљавамо као свој други дом, задњи део нашег школског дворишта је заблистао. Чист, уредно покошен травњак, оивичен младим садницама, однедавно је богатији за још један садржај. Под крошњом великог кестена, даље од уличне буке, постоји наша ЗЕЛЕНА УЧИОНИЦА.

Током маја месеца у њој су одржани и први часови. Ученици одељења I1 имали су час света око нас на тему екологије. Наш гост-предавач са Шумарског факултета био је Никола Поповић. Низом занимљивих активности мотивисао је ученике да покажу своје знање о животној околини, да га прошире интересантним подацима о различитим врстама дрвећа, да би на крају представио и своју бајку о заштити животне средине чији су део били и сами ученици. Са циљем да имамо здравије и лепше окружење у нашем школском дворишту, ученици су уз помоћ одраслих засадили симболичних девет ружа. Део овог несвакидашњег часа са којег су ученици понели незаборавно искуство, забележило је и око камере. Прилог је емитован у јутарњем програму Телевизије Студио Б.

https://www.youtube.com/watch?v=okJSNNp-S7I

Други час, који је одељење I1 имало у нашој зеленој оази, јесте час математике. Том приликом смо добили и преносиву таблу која нашу учионицу на отвореном чини потпунијом. Кроз игровне активности, ученици су утврдили и обновили стечена знања о бројевима до 100.

Оно најбоље што се десило то је да су се деца поново повезала са природом, откривајући њене чари. У нашој зеленој оази ученици су опуштенији и веселији, али и више заинтересовани и спремнији за учење. Стари кестен је заједно са ружама постао члан наше зелене учионице. Радујемо се његовом хладу, али и расту и мирису ружа. Заштитни знак нашег одељења постали су осмех и зелена боја.

Ову нашу зелену бајку у природи омогућио је Срђан Цветковић, један од родитеља наших првака, заједно са својим пријатељима.