АктуелностиВести

Зелени биоскоп

ДОБРОТВОРНА АКЦИЈА „ЗЕЛЕНИ БИОСКОП“ У ОШ „МАРИЈА БУРСАЋ“ НА ЗВЕЗДАРИ

 

У петак, 22. септембра је у зеленом дворишту наше школе, препуном деце, одржана добротворна акција и пројекција анимираног филма на отвореном ЛОРАКС (Околинко).

Овај забавно-едукативни перформанс је осимишљен у циљу прикупљања средстава за даље уређење школског дворишта које се налази у зеленом окружењу Звездарске шуме и Спортског центра „Олимп“. Организатори приредбе, која је настала на иницијативу родитеља, имају за циљ да оваквим манифестацијама у наредном периоду остваре и бољу интеракцију и дружење родитеља, деце и школског колектива.

Своје умеће играња показали су најмлађи школарци окупљењи у популарну фолклорну групу „Окарина“, којом годинама успешно руководи Жељко Матић. Звезда вечери био је и аниматор и музичар Зоран Димитров који је остварио сјајну комуникацију са децом и направио невероватно лепу журку на отвореном где је мало које дете остало на столици.

На крају вечери деца су имала задовољство да на великом платну погледају анимирани филм „ЛОРАКС“ који говори о заштити животне средине. Приредба је била изузетно посећена, а дружење родитеља, деце и радника школе биће, како најављује директор школе, Бојана Јојић,  настављено новим приредбама и пројекцијама током октобра и новембра.