ВестиНастава

Песничка сусретања деце и младих Београда – трећа награда

Поезија нас оплемењује, развија емпатију и подстиче осећајност. У доба савремене технологије постаје још потребнија. Ученици наше школе су годинама активни у поетском стваралаштву.

Ове године, 8. децембра, Савез општинских удружења Пријатеља деце Београда организовао је манифестацију 49. Песничка сусретања деце и младих Београда – Меморијал „Васка Јукић Марјановић“. Било је присутно преко  две стотине ученика, родитеља, учитеља и наставника. Догађај је реализован у Чешком културном центру, на Градској општини Савски венац. Учесници су имали прилике: да испоље креативност кроз писање поезије, да искажу своја осећања, инспирацију, о чему размишљају, шта уочавају и да пошаљу важне поруке друштву.

 

Јанко Дикић, ученик одељења II3, освојио је трећу награду на Градском такмичењу 49. Песничка сусретања деце и младих Београда – Меморијал „Васка Јукић Марјановић“. Рецитовао је своју песму ,,Играјмо се“. Његов ментор је Јелена Југовић Јовановић. Честитамо на овом значајном успеху. Захваљујемо и наставници Снежани Бабуновић на координацији и сарадњи.

 

Следеће године ће бити одржани јубиларни 50. сусрети овог такмичења. Славимо поезију!

 

ИГРАJMO СЕ

 

Игра је фудбал,

понекад и не,

неко воли фудбал,

а Лукиан не!

 

Игра је забавна,

од ње се машта,

док си мали,

можеш свашта!

 

Летимо кроз игру

и збијамо шале,

може ми се свееее,

кад имам најбоље другаре…

 

ЈАНКО ДИКИЋ, II3

ОШ ,,Марија Бурсаћ“, Београд

Наставница: Јелена Југовић Јовановић