ВестиНастава

Похвала на конкурсу ,,Србија, доживи!“

На Дан српског јединства, слободе и националне заставе одржана је манифестација ,,Дан традиције“. Под покровитељством председника Републике Србије, манифестација се одржава 15. септембра, у организацији Дечјег културног центра Београд и Удружења кореографа народних игара Србије, а уз подршку Градске управе града Београда, Министарства културе Републике Србије, ГО Стари град, ГО Нови Београд, Туристичке организације Србије и Туристичке организације Београда.

Поводом празника, организован је наградни конкурс „Србија, доживи!” Идеја је да  подстакнемо младе да кроз уметничке медије дочарају природне лепоте, културу и традицију своје земље. Најбољи млади аутори награђени су путовањем у неко од прелепих места у Србији, породичним ручком у једном од београдских ресторана (где се служи национална кухиња), књигама, аудио диском у продукцији ДКЦБ-а, сувенирима и другим наградама.

Оливија Зарубина, ученица одељења II3, освојила је похвалу бр. 1 на конкурсу, уз подршку учитељице Јелене Југовић Јовановић и родитеља. Награђена је за видео ,,Србија, доживи!“ На Тргу републике је учествовала у садржајном празничном програму и преузела награду за свој видео, у коме је успешно представила Србију из свог угла.

Честитамо Оливији на успеху!

Честитамо и учесницама на истоименом ликовном конкурсу – Мини Радовановић и Уни Радосављевић, ученицама одељења II3.

Погледајте похваљени видео ОВДЕ.

Насловна фотографија је преузета са сајта ДКЦБ-а.